Димитър Клаклов е с 18 годишен международен опит в ресторантьорския занаят, при това в едни от най-добрите и реномирани заведения. Димитър е не просто доказан готвач, той е и изключително добър мениджър и лидер. Той е експерт в управлението на заведения - от създаването на концепция, изготвянето на меню, сформирането, обучението и мотивирането на екип до непрекъснатото усъвършенстване и развитие.
Верига Mr. Pizza е дала възможност на Димитър Клаклов да доразвие своите кулинарни и управленски способности, докато се изгради като един от стълбовете в управлението на ресторантите. За него е чест и достойнство да заема една от управленските длъжности в една от най – големите вериги ресторанти и да приема с усмивка и целеустременост бъдещите предизвикателства.
Той не спира да развива своите умения и знания - ежегодно посещава семинари, конкурси, изложения, специализации, следи всички новости и тенденции в бизнеса.
Димитър Клаклов започва кариерата си през 1998 година като стажант в хотел “Bellevue”, 4 звезден хотел, намиращ се на първа линия на к-с Златни пясъци. След което работи две години в небезизвестен ресторант на о. Санторини, на който чести клиенти са звезди, президенти и известни бизнесмени.
Шеф Клаклов е главен готвач в престижни хотели като:
- “Festa Barcelo Premium Sofia”;
- “Kempinski Hotel Zografski Sofia”.
Шеф готвач и мениджър на ресторанти:
- “Едно време”, гр. Карлово;
- Италиански ресторант “Osteria di Sofia”;
- “Pirin Golf & SPA”, гр. Банско;
- верига ресторанти “Mr.Pizza”;
- Max chefs catering;
- Етнографски комплекс “Дамасцена”.
- Италианска кухня в Тоскана, Италия – работи с един от известните италиански готвачи Томазо Балдучо в продължение на една година;
- Дивечова кухня в Женева, Швейцария;
- Ориенталска кухня в Истанбул, Турция;
- Сладкарство и шоколатиерство в МЕТРО Академия, България;
- Хлебарство в Солун, Гърция;
- Интернационална кухня в Дубай, ОАЕ;
- Дипломант на най-престижната сладкарска школа в света “Lenоtre”, Париж, Франция;
- Специализация в най-известната швейцарска верига “Mоvenpick Hotels & Resorts” в Германия, където работи в екипа на топ готвача на Германия Мюзиман;
- Специализация “Ан хол”, Германия в замъка “Васербург”.
През годините Димитър Клаклов е канен да организира приготвянето на храната на звезди като Мадона, Силвио Берлускони, Силвесър Сталоун, Арнолд Шварценегер, Мишел Бонев и други.